sâmbătă, 17 noiembrie 2007

DE NEOPRIT

Campioana României, Oltchim Rîmnicu Vîlcea, a obţinut aseară a patra victorie consecutivă în grupa D, obţinînd matematic calificarea în următoarea fază a Ligii Campionilor. Echipa noastră a fost iar cea mai bună, la final înregistrându-se o diferenţă de şase goluri avantaj pentru echipa lui Gheorghe Tadici. Pare rezonabil pentru adversarele maghiare, însă acestea au fost în permanenţă conduse, diferenţa ajungînd la un maximum de 11 lungimi pentru prima dată în minutul 40. Meiroşu, Luca, Beşe, Nechita şi celelalte jucătoare vîlcene le-au luat tare pe elevele lui Gyula Zsiga, tăindu-le respiraţia din primele minute. S-a făcut rapid 4-0 şi din acel moment parcă soarta partidei fusese deja scrisă. Unguroaicele s-au întrecut în erori, marcate puternic de emoţie. Emoţia lipsei de soluţii, a blocajului pshic în faţa unei formaţii care loveşte letal ori de cîte ori are ocazia.

La pauză, Oltchim avea un avantaj liniştitor de 9 goluri, promisiune pentru o victorie tihnită la capătul celor 60 de minute de joc. În repriza a doua, antrenorul Tadici a schimbat garda, introducînd pe teren alte şi alte jucătoare. Acestea au urmat firul ascendent al jocului, nelăsîndu-le pe adversare să izbutească nimic remarcabil. De la maghiare, cele mai eficiente au fost extrema Kovacsicz şi tînărul inter de doar 17 ani Zacsikova. De partea cealaltă, cele mai multe goluri au fost înscrise de Adina Meiroşu, Adriana Nechita-Olteanu şi Ramona Maier.

Echipa ungară a fost însoţită de 80 de susţinători, din Covasna şi Harghita, care la prezentarea jucătoarelor Oltchimului s-au întors cu spatele. Ei au afişat un banner pe care scria în italiană "Gabriela, odihneşte-te în pace" şi au strigat din prima clipă "Ţiganii!". Galeria vîlceană a răspuns cu înscrisul "Umilinţa continuă". Uimirea mea e că Ungaria e in U.E. de mult timp, dar educaţia şi fair play-ul le lipseşte cu desăvârşire.

OLTCHIM 34 (18)

Meiroşu 9, Nechita-Olteanu 7, Maier 7, Gîlcă-Stanca 4, Luca 2, Manea 2, Lecuşanu 2, Beşe 1

FTK BUDAPESTA 28 (9)

Kovacsicz 8, Zacsikova 6, P. Szamoransky 3, H. Nemeth 2, Uhrakova 2, Szucsanski 2, Kocsis 2, Juhasz 1, Ilyes 1, A. Szamoransky 1

Niciun comentariu:

Google